top of page
  • Stefanie

Inschrijven voor webinar TransStat 08/03/2022Webinar: Metadataservice om data te delen over de Frans-Belgische grens heen (Interreg-project TransStat 2019-2022)

Dinsdag 8 maart 2022

om 10.30 uur


Webinar

De partners van TransStat nodigen je uit om kennis te maken met de projectrealisaties om grensoverschrijdende statistieken te delen. We ontwikkelden onder andere een systeem om vergelijkbare statistieken tussen onze beide landen duurzaam te delen.


Deze webinar werd voorbereid met de steun van het Interreg-programma Vlaanderen-Wallonië-Frankrijk en met de steun van het Europese regionale fonds voor regionale ontwikkeling.


Voor wie?

Deze uitnodiging is bedoeld voor al wie interesse heeft in grensoverschrijdende data om eigen projecten concreet te voeden.


Er is geen enkele voorkennis vereist.

Programma

  • Verwelkoming door gedeputeerde Jean de Bethune (Provincie West-Vlaanderen)

  • Het Interreg-programma France-Wallonie-Vlaanderen

  • Voorstelling van het project TransStat (Provincie West-Vlaanderen)

  • Projectrealisaties: - Analyse van de grensoverschrijdende nood aan data in Frans-Belgische projecten (ISSeP) - Het concept metadataservice (Département Du Nord) - De metadataservices Geo.be en Geo2France en de betreffende grensoverschrijdende data (IWEPS en Région Hauts-de-France) - Wat na de projectperiode? Een samenwerkingsakkoord (Région Hauts-de-France)

  • Vraagstelling


Inschrijven

Graag vooraf inschrijven via: Inschrijven. Uiterste inschrijvingsdatum is donderdag 3 maart 2022. Enkele dagen voor de webinar ontvang je een mail met een toegangslink tot de webinar.


Contact

Stefanie Rammelaere, Provincie West-Vlaanderen, Steunpunt Data & Analyse

T 050 40 33 03

140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De metadataservice na 31 maart 2022

Tijdens de Interreg-projectperiode van 01/04/2019 tot 31/03/2022 werden de fundamenten gelegd voor een "grensoverschrijdende cataloog" die ontsloten wordt via 2 metadataservices die elkaar systematisc

Kommentare


bottom of page